Preskočiť na obsah
Článok

Dyslexia a získanie vodičského

Viete o tom, že dyslektik môže pri vykonaní skúšok na získanie vodičského oprávnenia požiadať o predĺženie času na vykonanie teoretickej skúšky? Potrebuje k tomu potvrdenie poradne.

Publikované
1 min čítania
Foto: pixabay.com

Áno, je to tak a mnohí o tom nevedia.

Hovorí o tom vyhláška č. 9/2009 Z. z. Vyhláška Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, konkrétne § 19:

§19 Osobitné ustanovenia k teoretickej skúške

 (1)

Čas ustanovený na vykonanie teoretickej skúšky sa predlžuje o 50 %, ak žiadateľ o vykonanie skúšky má preukázanú dyslexiu potvrdením vydaným centrom špeciálno-pedagogického poradenstva alebo centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie.

(2)

Potvrdenie podľa odseku 1 nemá obmedzenú platnosť a žiadateľ o vykonanie skúšky ho predloží skúšobnému komisárovi pred vykonaním teoretickej skúšky. Skúšobný komisár založí kópiu potvrdenia k žiadosti o udelenie vodičského oprávnenia.

Opúšťate Náš Poklad

Odkaz vedie na externú stránku

WEB

Túto stránku neprevádzkujeme. Náš Poklad nezodpovedá za jej obsah, aktuálnosť ani za spracovanie vašich údajov – riadi sa podmienkami jej prevádzkovateľa. Odkaz sme vybrali, pretože ho považujeme za užitočný.

Pokračovať na
Odkaz sa otvorí v novej karte. Nahlásiť nefunkčný odkaz
Ukladajte si poklady S bezplatným účtom Môj Poklad si môžete ukladať články, odkazy, pozvánky a heslá z lexikónu do vlastných pokladničiek.